top of page
  • Foto van schrijverNancy

7 tips voor het kopen van een rouwboeket

Bijgewerkt op: 1 okt. 2021

Helaas komen we er allemaal een keer mee in aanraking: het kopen van een rouwboeket. Een rouwboeket is een liggend boeket met een platte onderzijde. Zo kunnen de bloemen bij de uitvaart op of naast de kist worden geplaatst. Maar waar kunt u op letten als u een rouwboeket gaat kopen? We hopen dat het met onze tips iets ‘makkelijker’ is om de juiste keuze te maken.


Tip 1: Respecteer de wens van de familie

U wilt graag een rouwboeket laten maken, maar respecteer hierbij altijd de wensen van de naaste familie. Soms staat er op de rouwkaart vermeld van welke kleur bloemen iemand hield. Of van een specifieke bloem in het bijzonder. Als dit het geval is houd hier dan zoveel mogelijk rekening mee. Indien het bloemenseizoen dit toelaat kunnen wij ieder rouwboeket samenstellen wat feilloos aansluit bij deze wensen. Mocht er niets op de rouwkaart worden vermeld, dan kunt u zelf kijken welke kleur u geschikt vindt voor het moment en uw dierbare overledene.


Tip 2: Kleur kiezen van de rouwbloemen

Eigenlijk zijn er geen regels als u de kleur van de rouwbloemen wilt kiezen. In sommige culturen zijn bepaalde kleuren wel minder gepast. Lees u in het geval van een uitvaart met een andere cultuur daarom vooraf goed in. Zo weet u wat u kan verwachten en waar rekening mee te houden.


Als u twijfelt aan de kleur van het rouwboeket, dan blijft wit altijd een veilige optie voor een uitvaart.


Tip 3: Betekenis van bloemen

Alle bloemen hebben een eigen betekenis. Een paar voorbeelden van bloemen welke wij graag in onze rouwboeketten verwerken:

  • Dankbaarheid = Campanula

  • Schoonheid = Orchidee

  • Liefde en genegenheid = Roos

  • Waardering = Lisianthus

Misschien hield de overledene van een bloem in het bijzonder. Laat het ons weten, dan maken wij een heel persoonlijk rouwboeket.


Tip 4: Passende afscheidsgroet op het rouwlint

Het kan zijn dat uw voorkeur uit gaat naar een rouwboeket met een lint. Welke woorden u er op laat zetten hangt af van uw eigen keuze, maar ook van de relatie die er was tussen u en de overledene. Op onze website kunt u voorbeeldteksten vinden voor op het rouwlint. Vergeet hierbij ook niet uw naam op het lint te plaatsen. Zo weet de familie van wie het rouwboeket afkomstig is.


Tip 5: Tijdig bestellen

Bij een rouwboeket is het advies om de bloemen op tijd te bestellen. Zo hebben wij voldoende tijd om alles naar uw wensen te realiseren en de bloemen in te kopen die u graag wilt. Wij zorgen vervolgens dat uw bloemen op hun mooist zijn bij het afscheid.


Tip 6: Moment van bezorging rouwboeket

Bij het bestellen van een rouwboeket is het belangrijk dat u doorgeeft wanneer u het boeket wilt laten bezorgen maar ook wanneer het afscheid plaatsvindt. Zo kunnen wij u gericht advies geven wanneer de bloemen beter op een ander moment kunnen worden bezorgd.


Tip 7: Bezorging thuis of bij het uitvaartcentrum

Het is gebruikelijk om het rouwboeket te laten bezorgen op het adres waar de overledene ligt opgebaard. Dit kan een huisadres zijn, een uitvaartcentrum of crematorium. Op de rouwkaart staat meestal vermeld waar de bloemen bezorgd mogen worden. Staat er niets vermeld? Laat de bloemen dan op de dag van de uitvaart bezorgen bij het rouwcentrum of het crematorium.


Kies voor Uitvaartbloemist In Memoriam

Bij Uitvaartbloemist In Memoriam bent u aan het juiste adres voor unieke afscheidsbloemen. In onze webshop vindt u een ruime keuze aan rouwboeketten. Ieder boeket zal volledig aan de hand van uw wensen worden samengesteld. Een liefdevolle manier om met bloemen te zeggen wat met woorden niet altijd lukt. Bovendien staan wij iedere dag voor u klaar met persoonlijk advies. Dan kijken we samen welk rouwboeket het beste bij uw wensen past.

536 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page