top of page
  • Foto van schrijverNancy

Bloemen als steun voor iemand in rouw

Condoleren betekent letterlijk je medeleven tonen wanneer iemand een dierbare heeft verloren. Voor iemand in rouw is het erg fijn om te weten dat er mensen voor hem of haar klaar staan. Ze voelen zich gesteund en niet alleen in hun verdriet. Het is dan ook zeker niet zo dat alleen familieleden, vrienden of andere mensen die dicht bij de overledene of rouwende staan mogen condoleren. Iedereen die dat wilt, hechte band of niet, kan iemand in rouw condoleren. Met onze troostboeketten maakt u altijd een liefdevol gebaar naar de nabestaanden. In dit artikel vertellen we u precies hoe u dit doet.


Richt de bloemen aan de nabestaanden

Wij merken nog wel eens de verwarring tussen een rouwboeket en een troostboeket. Het grote verschil is diegene voor wie het boeket bestemd is. Een rouwboeket bestelt u voor het nemen van afscheid van de overledene. Een troostboeket, ook wel sympathieboeket genoemd, geeft u als steun aan de nabestaanden. Een troostboeket stuurt u dan ook naar het woonadres van de directe familieleden.


Het is nooit te laat

Het kan voorkomen dat u er pas na de uitvaart achter komt dat iemand is overleden. Dit betekent niet dat het te laat is om iemand te condoleren. Het verdriet is er nog steeds en het kan juist fijn zijn voor iemand in rouw om ook dan nog de steun te ervaren.


Voorzie het troostboeket van een mooie rouwkaart met tekst

Het kan best lastig zijn om de juiste woorden te vinden voor iemand in rouw. Houd in gedachten dat nabestaanden het al erg waarderen dat u aan hen denkt. Om u op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor het schrijven van een mooie en passende condoleance tekst:


- Schrijf over een mooie herinnering

Herinneringen vormen een mooi beginpunt voor het schrijven van een persoonlijke condoleance tekst. Schrijf op de rouwkaart waarom juist dit moment of deze eigenschap van de overledene, u zo is bijgebleven. Voor nabestaanden is het vaak fijn om dit terug te lezen.


- Kies voor een mooi gedicht of een passende quote

Het schrijven van een gedicht is een prachtige manier om uw medeleven te tonen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en dat is helemaal niet erg. Op internet zijn veel gedichten en quotes te vinden die passen bij dit onderwerp. Het gaat er tenslotte om dat de tekst uw gevoel overbrengt, en die hoeft u niet per se zelf geschreven te hebben.


- Houd het verlies van de ander in het oog

Misschien heeft u zelf ook (recent) afscheid moeten nemen en heeft u daar nog veel verdriet van. Het is begrijpelijk dat uw eigen emoties opspelen. Blijf echter de boodschap tot de nabestaanden richten. Zij zijn diegene die op dit moment afscheid nemen.


- De woorden ‘van harte gecondoleerd…’ kunt u beter niet gebruiken

Woorden als 'ik denk aan je', ‘gecondoleerd met jullie verlies’ en 'veel sterkte' zijn meer geschikt.


- Vermeld altijd uw naam

De familie zal willen weten van wie het troostboeket afkomstig is.


Bloemen bezorgen in een perfect passende vaas

Al onze troostboeketten kunnen worden geleverd in een bijpassende glazen vaas. Er is vaak niet bekend hoeveel bloemen de nabestaanden ontvangen en of er voldoende vazen in de woning aanwezig zijn. Door een perfect passende vaas bij te bestellen voorziet u de familie van het gemak om de bloemen direct een plaats in de woning te geven. De vaas wordt bovendien precies afgestemd op het boeket. Zo komen de bloemen het allermooist tot hun recht.


De troostboeketten van Uitvaartbloemist In Memoriam

Ons assortiment troostboeketten is met zorg samengesteld en is veilig online te bestellen. Bent u op zoek naar een subtiel en ingetogen boeket? Dan is troostboeket Betrokkenheid precies wat u zoekt! Liever een kleurrijk plukboeket? Troostboeket Steun wordt samengesteld met bijzondere bloemen van het seizoen. Bekijk ons online assortiment en bestel veilig de mooiste boeketten om iemand te condoleren.


Condoleren met het boeket van uw wensen

Naast ons online assortiment troostboeketten maken wij ook graag een boeket naar uw wensen. Wellicht weet u van welke bloemen de nabestaanden houden, of van welke kleur. Onze bloemisten kunnen ieder door u gewenst condoleanceboeket samenstellen. Neem voor het bespreken van uw wensen en de mogelijkheden contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 088 – 256 36 36 of via ons contactformulier.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page